Sposób przygotowania

Wymieszaj olej z przyprawą Grill ziołowy i obtocz w niej ser. Zrób to dokładnie nie zapominając o brzegach sera. Następnie owiń w folię i zostaw na godzinę.
W międzyczasie nalej wodę do garnka i dodaj cukier trzcinowy. Postaw garnek na ogniu, zagotuj i dodaj umytą żurawinę. Gotuj, aż żurawina zmięknie i lekko się rozgotuje. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze przez 10 minut od czasu do czasu mieszając. Na końcu dopraw pieprzem i solą.
Owinięty wcześniej w folię aluminiową ser połóż na grillu. Grilluj 5 do 10 minut z każdej strony. Podawaj z sosem żurawinowym, orzechami włoskimi bagietką i sałatką warzywną.

Komentarze

  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Taki grillowany camembert jest pyszny często go grillujemy i też w towarzystwie sosu żurawinowego podajemy.. Jest pyszny.;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    z konfiturą z wiśni, śliwek też smakuje wybornie camembert

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !