GRILL - jak grillować rybę

02.04.2021 14:54
GRILL - jak grillować rybę

Jak grillować rybę? To nie jest trudne zadanie. Ryba z grilla jest pyszna i prosta do przyrządzenia. Przeczytaj kilka porad i działaj!

Grillując ryby pamiętajcie, żeby do pieczenia w całości wybierać gatunki mniej ościste o wadze 500-600 g, np. pstrąga lub doradę.

  • Warto wybierać tłuste gatunki takie jak: łosoś, makrela, halibut.
  • Przed pieczeniem rybę można zamarynować (30-60 minut).
  • Czas pieczenia wynosi ok. 20-30 minut.
  • Najlepiej grillować ryby ze skórą, aby się nie rozpadły.
  • Nie grillujemy ryb mrożonych!

 

Przyprawy podkreślające smak ryb:

koperek, rozmaryn, pieprz cytrynowy, lubczyk, tymianek, natka pietruszki lub gotowe kompozycje przypraw, np. Przypraw do ryb Prymat.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Powiązane przepisy

prymat