Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GRILL - jak grillować rybę

GRILL - jak grillować rybę

Jak grillować rybę? To nie jest trudne zadanie. Ryba z grilla jest pyszna i prosta do przyrządzenia. Przeczytaj kilka porad i działaj!

Grillując ryby pamiętajcie, żeby do pieczenia w całości wybierać gatunki mniej ościste o wadze 500-600 g, np. pstrąga lub doradę.

  • Warto wybierać tłuste gatunki takie jak: łosoś, makrela, halibut.
  • Przed pieczeniem rybę można zamarynować (30-60 minut).
  • Czas pieczenia wynosi ok. 20-30 minut.
  • Najlepiej grillować ryby ze skórą, aby się nie rozpadły.
  • Nie grillujemy ryb mrożonych!

 

Przyprawy podkreślające smak ryb:

koperek, rozmaryn, pieprz cytrynowy, lubczyk, tymianek, natka pietruszki lub gotowe kompozycje przypraw, np. Przypraw do ryb Prymat.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak