Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z kurczaka
4x100 g
ser camembert
2 krążki
papryka czerwona
papryka żółta
oliwa
4 łyżki
mięta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat
tymianek
Czosnek suszony Prymat
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
pieczywo tostowe
4 kromki
rukola
Musztarda delikatesowa Prymat
1 łyżka

Marynata

Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
2 łyżki
Sklep Prymat
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
oliwa
4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki.
Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
2
W misce mieszamy oliwę, przyprawę do kurczaka i chili. Do powstałej marynaty wkładamy piersi z kurczaka i odkładamy na kilka minut do lodówki.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
3
Następnie kroimy krążki sera camembert na pół i nakłuwamy je widelcem.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
4
Sery przyprawiamy tymiankiem, czosnkiem granulowanym i chili.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
5
Na blasze układamy serki i zamarynowane filety z kurczaka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Serki pieczemy 10 minut, a kurczaka 20 minut.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
6
Podczas wyjmowania serków można przesmarować filety musztardą delikatesową. Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy pocięte w ćwiartki papryki. Przyprawiamy tymiankiem, solą morską i pieprzem czarnym mielonym.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
7
Na pieczywie tostowym układamy grillowany ser, pokrojone w plastry filety z kurczaka i papryki. Całość możemy ozdobić rukolą i liśćmi mięty.
Krok 7 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak