Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • filet z kurczaka

    4x100 g
  • ser camembert

    2 krążki
  • papryka czerwona

  • papryka żółta

  • oliwa

    4 łyżki
  • mięta

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • tymianek

  • Czosnek suszony Prymat

  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • pieczywo tostowe

    4 kromki
  • rukola

  • Musztarda delikatesowa Prymat

    1 łyżka

Marynata

  • przyprawa do kurczaka

    2 łyżki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • oliwa

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
W misce mieszamy oliwę, przyprawę do kurczaka i chili. Do powstałej marynaty wkładamy piersi z kurczaka i odkładamy na kilka minut do lodówki.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
Następnie kroimy krążki sera camembert na pół i nakłuwamy je widelcem.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
Sery przyprawiamy tymiankiem, czosnkiem granulowanym i chili.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
Na blasze układamy serki i zamarynowane filety z kurczaka i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 °C. Serki pieczemy 10 minut, a kurczaka 20 minut.
Krok 6 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
Podczas wyjmowania serków można przesmarować filety musztardą delikatesową. Na rozgrzanej patelni z oliwą podsmażamy pocięte w ćwiartki papryki. Przyprawiamy tymiankiem, solą morską i pieprzem czarnym mielonym.
Krok 7 - Przepis dnia III, odc. 48: Camembert pieczony z kurczakiem foto
Na pieczywie tostowym układamy grillowany ser, pokrojone w plastry filety z kurczaka i papryki. Całość możemy ozdobić rukolą i liśćmi mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat