Smaki świata: Grissini z oliwkami

Smaki świata: Grissini z oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka tortowa

    250 g
  • drożdże suche

    8 g
  • woda ciepła

    140 ml
  • miód

    1 łyżka
  • oliwa z oliwek

    20 ml
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • oliwki zielone

    20 g
  • oliwki czarne

    20 g
  • rozmaryn

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wymieszać wszystkie składniki oprócz oliwek i rozmarynu. Przykryć ściereczką i pozostawić na 20 minut. Po tym czasie wyrabiać ciasto przez 10 minut. Gdy ciasto będzie gładkie, przełożyć je do miski posmarowanej oliwą, przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Oliwki osuszyć i drobno posiekać.
Piekarnik nagrzać do temperatury 210 stopni Celsjusza.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować na arkuszu papieru do pieczenia na kształt prostokąta. Z wierzchu posypać oliwkami i rozmarynem. Ciasto pokroić w cienkie paluszki. Paluszki delikatnie skręcić i posmarować oliwą.
Piec ok. 15 minut.

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

18.03.2018 18:07
Świetnie to wygląda! Super pomysł na przekąskę imprezową!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat