Sposób przygotowania

Buraki gotujemy i następnie blendujemy z czosnkiem, pieprzem i łyżeczką masła. Paprykę pieczemy przez 15 minut i zdejmujemy z niej skórkę. Pomidory parzymy wrzącą wodą i obieramy ze skórki. Cebulę i czosnek dusimy w miodzie, dodajemy paprykę i pomidory. Po kwadransie dodajemy bazylię i oregano. Po przestudzeniu warzyw całość blendujemy i przecieramy przez sito. Bataty kroimy na grube paski i pieczemy z dodatkiem tymianku do miękkości. Do rozgrzanego do 160˚C piernika wkładamy łososia i pieczemy przez ok. 15 minut. Danie możemy podawać z ćwiartką limonki.



Przepis pochodzi z pierwszego fit hotelu w Polsce, GACA Fit HOTEL w Kazimierzu Dolnym

Porada autora

Ketchup możemy zamknąć w słoiku i używać jako dodatku do innych potraw.

Komentarze

  • 0
    received_575618672618645
    Opublikowano

    jejkuchnia

    Ale Doradca Smaku wstawił przepisy na smakowite dania! <3

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !