Pieczony łosoś i puree z buraczka z frytkami z batatów

Pieczony łosoś i puree z buraczka z frytkami z batatów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z łososia

    180 g
  • limonka

    1 ćwiartka
  • buraki czerwone

    2 średnie
  • rozmaryn

    szczypta
  • papryka czerwona

  • pomidor

  • cebula

  • masło

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • batat

    150 g
  • tymianek

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraki gotujemy i następnie blendujemy z czosnkiem, pieprzem i łyżeczką masła. Paprykę pieczemy przez 15 minut i zdejmujemy z niej skórkę. Pomidory parzymy wrzącą wodą i obieramy ze skórki. Cebulę i czosnek dusimy w miodzie, dodajemy paprykę i pomidory. Po kwadransie dodajemy bazylię i oregano. Po przestudzeniu warzyw całość blendujemy i przecieramy przez sito. Bataty kroimy na grube paski i pieczemy z dodatkiem tymianku do miękkości. Do rozgrzanego do 160˚C piernika wkładamy łososia i pieczemy przez ok. 15 minut. Danie możemy podawać z ćwiartką limonki.

 

Przepis pochodzi od GACA SYSTEM

Doradca Smaku
Ketchup możemy zamknąć w słoiku i używać jako dodatku do innych potraw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

jejkuchnia

10.10.2017 16:31
Ale Doradca Smaku wstawił przepisy na smakowite dania! <3

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat