Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pekińskiej kapusty do obiadu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt,
pomidory 3 szt,
ogórek kiszony 2 szt,
ogórek gruntowy 2 szt,
papryka czerwona 1/2 szt,
zielona cebulka 1/2 pęczka,
sos do sałatek 1 op. włoski,
woda 2 łyżki,
oliwa 2 łyżki,

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pekińskiej kapusty do obiadu

Kapustę pekińską, obrać z wierzchnich liści, pokroić na ćwiartki a następnie poszatkować.

Ogórka kiszonego pokroić w kostkę, ogórka zielonego obrać ze skóry, pokroić w plasterki,paprykę czerwoną umyć, usunąć gniazda nasienne a następnie pokroić w kostkę.

Cebulkę zieloną poszatkować, pomidory opłukać, osuszyć, pokroić w mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszać w misce.

Połać sosem sałatkowym włoskim zrobionym według opisu na opakowaniu.

Ponownie przemieszać, przełożyć do salaterki i podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.09.2017 00:29
Samo zdrowie.
jejkuchnia 17.09.2017 07:15
Bardzo lubię sałatki z kapusty pekińskiej do obiadku. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak