Przepis dnia III, odc. 38: Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni „Wspomnienie lata”

Przepis dnia III, odc. 38: Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni „Wspomnienie lata”

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z kurczaka

    4 szt.
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

  • pomidorki koktajlowe

    10 szt.
  • ogórek

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • sałata lodowa

    1/2 główki
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • pestki dyni

    2 łyżki
  • kiełki

Sos czosnkowy

  • Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat

    1 opakowanie
  • majonez

    3 łyżki
  • jogurt naturalny

    4 łyżki

Sos sałatkowy

  • olej

    2 łyżki
  • przyprawa kebab- gyros Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia III, odc. 38: Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni „Wspomnienie lata”

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 38: Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni „Wspomnienie lata” foto
Kurczaka marynujemy w Przyprawie kebab-gyros i pieczemy.
Mieszamy sos sałatkowy czosnkowy, 3 łyżki majonezu i 4 łyżki jogurtu naturalnego i odstawiamy do lodówki na 15-20 minut.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 38: Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni „Wspomnienie lata” foto
Do miski wkładamy przekrojone na pół pomidorki, pokrojonego w kostkę ogórka, i cebulę, pokrojoną w paski paprykę i porwaną na kawałki sałatę.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 38: Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni „Wspomnienie lata” foto
Warzywa mieszamy dokładnie z sosem czosnkowym i kawałkami kurczaka.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 38: Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni „Wspomnienie lata” foto
Gotową sałatkę posypujemy kiełkami, uprażonymi pestkami dyni i skrapiamy olejem połączonym z przyprawą kebab-gyros.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 38: Sałatka z kurczakiem i pestkami dyni „Wspomnienie lata” foto
Smacznego!
Doradca Smaku
Do sałatki używajmy zimnych produktów, dzięki czemu będzie bardziej jędrna i orzeźwiająca.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat