Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VII: Krem z zielonych warzyw, odc. 3
Kroki postępowania
Z zupy wyjmujemy liście laurowe i blendujemy na jednolity krem. Zupę przelewamy do talerzy. Wierzch dekorujemy ubitą śmietaną.
zielony groszek | 200 g (świeży) |
brokuł | 1/2 główki |
wywar warzywny | 1 l |
seler naciowy | 5 średnich łodyg |
szalotka | 4 sztuki |
cytryna | 1 sztuka |
masło | 40 g |
śmietana 30% | 100 ml |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
Ziele angielskie całe Prymat | kilka ziaren |
Liść lubczyku suszony Prymat | |
Koperek suszony Prymat | |
Tymianek suszony Prymat | |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny Prymat w młynku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: