Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki meksykańskie
Ogórki w marynacie zagotować, gorące przełożyć do średnich słoików, szczelnie zakręcić i od razu stawiać dnem do góry. Pozostawić do ostygnięcia.
ogórki | 3 kg |
cukier | 1,5 szkl. |
sól | 3 szkl. |
kumin | mielony 1 łyżka |
czosnek | duża główka |
Cebula suszona Prymat | 1 łyżka |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat | 1 łyżka |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 łyżka |
kolendra mielona | 1 łyżka |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
oregano | 2 łyżki |
ocet 10 % | 1 szkl. |
olej roślinny | 120 ml |
Kwas cytrynowy Prymat | 1-2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: