Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z mięsem mielonym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 g
mięso mielone 500 g
papryka czerwona 2 szt
papryczka chili 1 szt
fasola czerwona z puszki 1 op
kukurydza w puszce 1 op
pomidory krojone z puszki 1 op
cebula 2 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
natka pietruszki 3 łyżeczki (posiekana)
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
bazylia
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z mięsem mielonym

Ryż zagotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać, cebulę obrać i posiekać, fasolę czerwoną odcedzić i opłukać, kukurydzę odsączyć z zalewy. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać mięso mielone i je obsmażyć. Dodać papryczkę czerwoną, papryczkę chili i pomidory z puszki. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem około 15 minut. Na koniec dodać fasolę czerwoną, kukurydzę oraz koncentrat pomidorowy. Doprawić do smaku solą, pieprzem papryka ostrą i słodką oraz bazylią.
Na talerzach ułożyć ryż, na wierzchu mięso mielone z warzywami. Całość posypać posiekana natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 30.08.2017 19:50
Ale pyszności! Super się prezentuje. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak