Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mule zapiekane w pomidorach

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mule bez muszelek 1,5 kg
przecier pomidorowy 700 ml
cebula biała 2 duże
pasta paprykowa do smaku średnia
cukinia średnia
tymianek
czosnek
oregano
sól i pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Mule zapiekane w pomidorach

Cebulę posiekać i zeszklić na oliwie. Cukinię grubo utrzeć, dodać do cebuli. Przesmażyć, doprawić i zalać przecierem pomidorowym. Dusić, aż całość zgęstnieje. Ponownie doprawić do smaku.
Mule przełożyć na płaską blaszkę, zalać gorącym sosem pomidorowym i wstawić na 25-30 minut do gorącego piekarnika.

Podawać z makaronem lub bagietką.
Na talerzu posypać miękkim żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 23.08.2017 16:51
Ciekawe smaki, dla mnie nowości, bo muli jeszcze nie próbowałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak