Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg ze skórą 4 filety
półgęsek 8 plasterków
koperek 1 mały pęczek
czosnek 2 pokrojone w plastry ząbki
oliwa 4 łyżki
masło 2 łyżki
krem chrzanowy
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
rozmaryn do smaku
ogóreczki konserwowe

Przepis i sposób przygotowania na: Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska

Kroki postępowania

1
Filety z pstrąga oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, rozmarynem.
Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
2
Na każdym filecie ułożyć plastry półgęska.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
3
Na blaszce położyć papier do pieczenia i ułożyć na nim rybę. Wierzch posmarować masłem, ułożyć gałązki koperku i posypać plasterkami czosnku. Piec ok. 20 minut w temperaturze 120°C.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
4
Po upieczeniu rybę podawać z kremem chrzanowym i ogóreczkami konserwowymi.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
5
Do dekoracji można dodać świeże listki mięty.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak