Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg ze skórą

    4 filety
  • półgęsek

    8 plasterków
  • koperek

    1 mały pęczek
  • czosnek

    2 pokrojone w plastry ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • krem chrzanowy

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • rozmaryn

    do smaku
  • ogóreczki konserwowe

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Filety z pstrąga oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, rozmarynem.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Na każdym filecie ułożyć plastry półgęska.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Na blaszce położyć papier do pieczenia i ułożyć na nim rybę. Wierzch posmarować masłem, ułożyć gałązki koperku i posypać plasterkami czosnku. Piec ok. 20 minut w temperaturze 120°C.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Po upieczeniu rybę podawać z kremem chrzanowym i ogóreczkami konserwowymi.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Do dekoracji można dodać świeże listki mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat