Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska

Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg ze skórą

    4 filety
  • półgęsek

    8 plasterków
  • koperek

    1 mały pęczek
  • czosnek

    2 pokrojone w plastry ząbki
  • oliwa

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • krem chrzanowy

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • rozmaryn

    do smaku
  • ogóreczki konserwowe

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Filety z pstrąga oprószyć solą i pieprzem cytrynowym, rozmarynem.
Krok 2 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Na każdym filecie ułożyć plastry półgęska.
Krok 3 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Na blaszce położyć papier do pieczenia i ułożyć na nim rybę. Wierzch posmarować masłem, ułożyć gałązki koperku i posypać plasterkami czosnku. Piec ok. 20 minut w temperaturze 120°C.
Krok 4 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Po upieczeniu rybę podawać z kremem chrzanowym i ogóreczkami konserwowymi.
Krok 5 - Przepis dnia III, odc. 24: Pieczone filety z pstrąga w plastrach półgęska  foto
Do dekoracji można dodać świeże listki mięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat