Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki ok3o dag
śmietana ok1 szkl
cebula 1 szt mniejsza
masło ok 1 łyżka
sól
pieprz
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki dowolnie pokroić. Na patelni rozgrzać trochę masła i przesmażyć lekko drobno pokrojoną cebulę (można dodać ząbek czosnku).
Gdy cebula się lekko zrumieni dodać trochę masła i pieczarki. Oprószyć solą, pieprzem i dusić 5-7 min. Dodać tyle śmietany i gotować aż zrobi się sos.
Doprawić przyprawami do smaku.
Podawać z wigilijną kaszą, makaronem, ryżem czy kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak