Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z sandacza
200 g (bez skóry) -
marchew
1 szt. (pokrojone w kostkę) -
seler
1/4 szt. (pokrojony w kostkę) -
seler naciowy
1 łodyga (pokrojony w kostkę) -
rosół warzywny
1 litr -
wino białe
100 ml -
sok z cytryny
(do smaku) -
grzyby leśne
200 g (ugotowane, kostka) -
śmietana
200 ml (36%) -
cebula
2 szt. (pokrojone w kostkę) -
masło
2 łyżki (klarowanego) -
koperek
1 pęczek -
olej rzepakowy
-
Sól ziołowa jodowana Prymat
1/2 łyżeczki -
Pieprz biały mielony Prymat
(do smaku)
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 16. Zupa z grzybów leśnych podana z sandaczem i świeżo siekanym koperkiem
Kroki postępowania




Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się