Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Ciasto drożdżowe
-
mąka pszenna typ 550
500 g -
masło 82%
100 g -
mleko ciepłe
150 g -
drożdże świeże
25 g -
jajko
3 szt. -
cukier kryształ
50 g -
sól do smaku
-
Czarnuszka nasiona Prymat
10 g -
oliwa
2 łyżki (do wysmarowania blachy)
Farsz
-
cebula
3 szt. -
pieczarki
100 g -
masło
2 łyżki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Cebularz z pieczarkami i czarnuszką
Kroki postępowania





Komentarze (3)