Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pieczarki
700 g (pokrojone w plasterki) -
borowiki
200 g (rozmrożonych) -
grzyby suszone
20 g (najlepiej borowików) -
cebula
2 szt. (piórka) -
tymianek
1 opakowanie -
Czosnek suszony Prymat
1 opakowanie -
woda
1,5 l -
masło 82%
100 g -
białe wino
50 ml (opcjonalnie) -
olej rzepakowy
100 ml -
rosół warzywny
1 l -
Pieprz biały mielony Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Przepis i sposób przygotowania Krem grzybowy
Kroki postępowania





Komentarze (5)