Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
drożdże
50 g -
cukier
1 łyżeczka -
śmietana słodka
60 ml -
masło
70 g -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
mąka pszenna
300 g -
woda
50 ml -
olej
-
ząbki czosnku
1 -
cebula
1 -
pieczarki
15 -
kapusta kiszona
300 g (ugotowana) -
grzyby suszone
10 ugotowanych podgrzybków -
natka pietruszki
-
jajko
-
rozmaryn
-
pieprz
Sposób przygotowania
Farsz: Na patelni rozgrzać olej, a następnie dodać czosnek pokrojoną cebulę, pieczarki. Całość doprawić solą i pieprzem. Na patelnię dodać kapustę, pokrojone grzyby, rozmaryn oraz natkę pietruszki.
Na blacie rozsypać mąkę, ciasto rozwałkować. Na ciasto wyłożyć farsz, a następnie zwinąć w rulon i pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane paszteciki przełożyć na blachę i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się