Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 1 kg
ogórek kiszony 5 szt
cebula 5 szt
słonina kawałek
Musztarda rosyjska Prymat
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe

Kroki postępowania

1
Wołowinę pokroić na kotlety i rozbić tłuczkiem. Obsypać solą i pieprzem.
Krok 1 - Roladki wołowe foto
2
Ogórki, cebulę i słoninę pokroić w słupki.
Krok 2 - Roladki wołowe foto
3
Każdy plaster wołowiny smarować musztardą i układać na nim po kawałku ogórka, cebuli i słoniny.
Krok 3 - Roladki wołowe foto
4
Zwijać roladkę i spiąć wykałaczką.
Krok 4 - Roladki wołowe foto
5
Na patelni rozgrzać olej lub kawałeczki słoniny i mocno podpiec roladki
Krok 5 - Roladki wołowe foto
6
Wlać 1 szklankę wody i dusić pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie.
Krok 6 - Roladki wołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak