Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
wołowina
300 g -
rosół wołowy
500 ml -
cebula
1 szt. -
pieczarki
100 g -
ogóreczki konserwowe
kilka szt. -
wino białe wytrawne
50 ml -
przecier pomidorowy
50 ml -
śmietana kremowa 30% lub 36%
40 ml -
masło
20 g -
oliwa
Zasmażka
-
masło
20 g -
mąka
20 g
Do smaku
-
Papryka słodka mielona Prymat
-
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sposób przygotowania
Kroki postępowania






Strogonow najlepiej smakuje przyrządzony z polędwicy wołowej, ale można ją też zastąpić bardziej ekonomicznym rostbefem wołowym, ligawą czy też inną częścią mięsa wołowego.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się