Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty
Włoży do garnka,zaląc do połowy wodą i gotować około 15 minut.
Dodać liście laurowe.
Po ugotowaniu kapusty odlać większą część wody.
Na patelnie wlać oliwę dodać obraną, posiekaną w kosteczkę cebulę,podsmażając do zeszklenia.
Do zeszklonej cebuli dodać obrane pokrojone pieczarki,podsmażać mieszając, pod koniec dodać pokrojoną w grubszą kostkę kiełbasę i jeszcze chwilę podsmażyć.
Podsmażoną kiełbasę z cebulą i pieczarkami dodać do kapusty wymieszać.
Doprawić solą, pieprzem i odrobiną kminku, dodać koncentrat pomidorowy ponownie wymieszać.
Na sam koniec dodać posiekany koperek, przemieszać i zagotować.
Gotować jeszcze razem około 15 minut.
Podawać z pieczywem lub z ugotowanymi ziemniaczkami.
Bigos można zagęścić zasmażką,ja tego nie robię.