Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
przecier ogórkowy
1 słoik -
masło
2 łyżki -
boczek wędzony
100 g (pokrojony w kostkę) -
cebula
1 szt. (pokrojona w kostkę) -
jajko
3-4 szt. (na każdą porcję) -
ziemniaki
2 szt. (obrane, kostka) -
śmietana kremówka
4 łyżki (30 %) -
koperek
1 pęczek -
kapary
kilka szt. -
marchew
1 szt. (kostka) -
pietruszka
1 szt. (kostka) -
seler
1/4 szt. -
rosół z kury
1 litr -
Sól ziołowa jodowana Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
imbir
-
Liść laurowy suszony Prymat
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia III, odc. 32: Zupa ogórkowa z wędzonym boczkiem, kaparami i sadzonym jajkiem
Kroki postępowania








Komentarze (4)