Składniki
kg
kostka
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
mała puszka
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta biała
6 liści -
przecier pomidorowy
2-3 łyżek -
cukier
1 szczypta -
szczypiorek
-
masło
1/4 kostki -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
-
majeranek
-
Liść laurowy suszony Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Kucharek SMAK LATA
-
twaróg
200 g -
kasza gryczana
1 1/2 szklanki (ugotowanej) -
czosnek z chili
-
pieczarki w zalewie solnej
-
cebula
1 szt.
Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia IV, odc. 54: Gołąbki kresowe z grzybami i pieczonym czosnkiem marynowanym
Kroki postępowania








Dobrze jest zacząć smażyć w miejscu złączenia liści.![]()
Komentarze (1)