Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka wiosenna

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki (młoda)
natka pietruszki 1 łyżka posiekanej
lubczyk świeży 1 łyżka posiekanego
papryka konserwowa 4 plastry
ogórek zielony 1 mały
olej rzepakowy 5 łyżek
sól i pieprz

Porada

Szybka, pyszna, chrupiąca i bardzo zdrowa surówka, która świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań mięsnych i ryb. Dodatek świeżych ziół sprawia, że jest niezwykle aromatyczna.

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka wiosenna

Z kapusty usuwamy głąb, szatkujemy, wrzucamy do miski. Ogórka kroimy w cienkie plasterki (można do tego celu użyć obieraczki do warzyw). Paprykę kroimy w cienkie paski. Do warzyw dodajemy natkę, lubczyk oraz olej. Mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 08.06.2017 19:47
Apetyczna sałatka
Wacław 08.06.2017 19:10
bardzo apetyczna :-)
jagoda5913 08.06.2017 16:04
Super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak