Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MAKARON ZE SZPINAKIEM I MASCARPONE

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Podstawowe

makaron 350 g ulubionego rodzaju
szpinak mrożony 450 g
serek mascarpone opakowanie
masło 2 łyżki
cebula 3 małe
ząbek czosnku 2 duże

Dodatkowo

tymianek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
rozmaryn
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: MAKARON ZE SZPINAKIEM I MASCARPONE

Makaron gotuję al dente.
Cebulę i czosnek drobno siekam, podsmażam na maśle wraz z przyprawami.
Dodaję szpinak, smażę, często mieszając, aż cała woda wyparuje, solę.
Następnie dokładnie mieszam z serkiem mascarpone. Kiedy się rozpuści, dodaję porwany na kawałki ser żółty, gotuję jeszcze chwilę. W razie potrzeby sos doprawiam do smaku.
Przed podaniem posypać świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 08.05.2017 16:30
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak