Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 litra
laska wanilii 1 sztuka
cukier 5 dkg
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
maliny świeże 1 szklanka

Porada

Maliny można zastąpić dowolnymi owocami np.truskawkami,jagodami,mango

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta

Laskę wanilii rozcinamy wzdłuż na pół i wyjmujemy nożem ziarenka. Rozciętą wanilię i ziarenka umieszczamy za śmietanką i cukrem w garnku i gotujemy.

Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia.

Gdy śmietanka się zagotuje dodajemy do niej żelatynę i dokładnie mieszamy aż się rozpuści. Tak przygotowaną śmietankę przelewamy do pucharków lub foremek i odstawiamy do lodówki.

Po całkowitym zastygnięciu się deseru dekorujemy go musem z owoców np.malin, truskawek lub świeżymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 25.05.2017 18:05
Szybko i smacznie deserek gotowy :)
ania2610 20.03.2017 19:20
pycha - też uwielbiam :)
Ania321 20.03.2017 16:08
coś, co bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak