Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią

Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny

    400 g
  • śmietana kremówka

    100 ml
  • cukier

    50 g
  • lody waniliowe

    400 g
  • bazylia

    1 pęczek
  • przyprawa do grzanego wina i piwa

    1 opakowanie
  • chili pieprz cayenne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
Śmietanę zmiksować z pokrojoną bazylią i lodami waniliowymi, dodać chili pieprz cayenne.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
Mrożone maliny posypać cukrem, rozmrozić, podgrzać na patelni z przyprawą do wina i piwa, chili pieprz cayenne,
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
a następnie przełożyć do pucharków. Na malinach ułożyć masę lodowo-bazyliową
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
udekorować listkiem bazylii.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Klausia

26.01.2016 17:23
fajnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat