Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią

Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • maliny świeże

    400 g
  • śmietana kremówka

    100 ml
  • cukier

    50 g
  • lody waniliowe

    400 g
  • bazylia

    1 pęczek
  • Przyprawa do grzanego wina i piwa z nutą korzenną Prymat

    1 opakowanie
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
Śmietanę zmiksować z pokrojoną bazylią i lodami waniliowymi, dodać chili pieprz cayenne.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
Mrożone maliny posypać cukrem, rozmrozić, podgrzać na patelni z przyprawą do wina i piwa, chili pieprz cayenne,
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
a następnie przełożyć do pucharków. Na malinach ułożyć masę lodowo-bazyliową
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 61: Maliny na ciepło z przyprawami korzennymi podane z lodami z bazylią foto
udekorować listkiem bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Klausia 26.01.2016 17:23
fajnie podane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat