Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z sandacza w cieście kokosowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

filet z sandacza 6 sztuk
sól
sok z cytryny 50 ml.
pieprz

ciasto

mąka pszenna 100 gram
jajko 1 sztuka
wiórki kokosowe 50 gram
mleko
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z sandacza w cieście kokosowym

Filet z sandacza pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do pojemnika .
Wlać sok z cytryny ,posolić ,lekko oprószyć pieprzem i zostawić na 2 godziny.

CIASTO :


do miski przesiać mąkę ,dodać wiórki ,wbić jajko , dosypać płaską łyżeczkę soli, oraz wlać tyle mleka aby ciasto miało konsystencja gęstej śmietany.
Ciasto zostawić na 15 minut.

Rybę maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Podawać na ciepło z ulubioną surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 19.03.2017 09:28
Świetnie przygotowana ryba :)
norweska20 19.03.2017 00:00
smakowita propozycja
Łukasz15 18.03.2017 21:33
Super rybka
Ania321 18.03.2017 19:47
apetyczne danie :)
Aleksandra/Olcia 18.03.2017 19:25
sandacz :)
IKrakowianka 18.03.2017 19:15
pyszna rybka
Aleksandra/Olcia 18.03.2017 17:50
najlepiej smażyć na oleju kokosowym,pychotka
Bożena Matuszczyk 18.03.2017 16:43
Pyszny śledzik ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak