Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico - Krok po kroku

Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico - Krok po kroku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z sandacza

    4 x 160 g
  • grill ziołowy tuba

    kilka łyżek
  • rukola

    200 g
  • żółte pomidory koktajlowe

    8 szt.
  • czerwone pomidory koktajlowe

    8 szt.
  • orzeszki pini (prażone)

    4 łyżki
  • Sos balsamico

  • ocet balsamiczny

    100 ml
  • miód pszczeli

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1/2 szt.
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • oliwa

    5 łyżek
  • musztarda delikatesowa

    1 łyżka
  • sól morska

    do smaku
  • parmezan

    50 płatki
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico - Krok po kroku foto
Przygotować wszystkie składniki.
Krok 2 - Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico - Krok po kroku foto
Filety z sandacza zamarynować w oliwie z dodatkiem Przyprawy grill ziołowy Prymat i odstawić do lodówki na 4 godziny.
Krok 3 - Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico - Krok po kroku foto
Następnie usmażyć na grillu i ułożyć na rukoli.
Krok 4 - Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico - Krok po kroku foto
Przygotować produkty do wykonania sosu balsamico. Dokładnie zmiksować wszystkie jego składniki aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Krok 5 - Grillowany filet z sandacza z sałatką z rukoli i pomidorów podany z sosem balsamico - Krok po kroku foto
Danie udekorować pokrojonymi pomidorami koktajlowymi i orzeszkami piniowymi, a następnie skropić sosem balsamico. Przed podaniem posypać świeżo tartymi płatkami parmezanu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agaK.

06.08.2015 13:17
Pięknie wygląda. A ja dzisiaj na obiad mam smażoną flądrę:)

Monika-twin

08.07.2013 19:30
ale pyszna rybka

marcia7

26.05.2013 15:52
smakowicie wygląda

arbuzowo

22.05.2013 21:20
smakowite danie

Kolorowa

22.05.2013 15:35
Widać aparat też masz świetny ;)

Adamorek

22.05.2013 14:48
apetyczne podanie

beniaminek

22.05.2013 14:39
fajne danie

2milutka

22.05.2013 13:44
aż ślinka leci mniam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat