Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sajgonki z warzywami

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papier ryżowy 2 opakowania
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
ząbek czosnku 1 sztuka
olej 1 łyżka
imbir starty 1/2 łyżeczki
sos sojowy 5 łyżek
makaron ryżowy 100 g
szczypiorek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z warzywami

Makaron ryżowy gotujemy we wrzątku przez 5 minut,odcedzamy i drobno kroimy.Cebulę drobno kroimy w kostkę i szklimy na łyżce oleju,dodajemy marchew i imbir starte na tarce o dużych oczkach.dodajemy ząbek czosnku starty na tarce o małych oczkach,posiekany szczypiorek i natkę pietruszki.Smażymy wszystko aż zmięknie marchew. Wlewamy sos sojowy i jeszcze chwilę dusimy. Dodajemy makaron ryżowy i dokładnie mieszamy. Papier ryżowy zanurzamy na kilka sekund w ciepłej wodzie,wykładamy na deskę i nakładamy farsz,zwijamy jak na krokiety.Nalewamy około 3cm oleju do głębokiej patelni i nagrzewamy.Sajgonki smażymy na złoty kolor z obu stron.Podajemy ze słodkim sosem chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edita 12.03.2017 09:10
fajne jedzonko
benka 10.03.2017 19:31
Świetne sajgonki.
IKrakowianka 10.03.2017 14:40
bardzo smaczne
Wiktoria29 10.03.2017 14:19
wyglądają bardzo apetycznie
jagoda5913 10.03.2017 12:05
super przystawka
Róża1 10.03.2017 10:50
ale bym chętnie zjadła :-)
adelajda 10.03.2017 10:11
Poczęstuję się jedną :)
Justi2401 10.03.2017 09:33
Bardzo smacznie wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak