Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bulion warzywny

    2 l
  • makaron nitki

    20 dag
  • przecier pomidorowy

    1 mały słoiczek
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    3 łyżki
  • przyprawa do zup Kucharek

  • pieprz

  • włoszczyzna

    0,5 (krojona w paski)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na gotujący się bulion wrzucamy włoszczyznę. Gotujemy aż warzywa będą miękkie. Dodajemy przecier pomidorowy. Zaprawiamy mąką i śmietaną, dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat