Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z kurczaka na parze ze szpinakiem i mieszanką kasz

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
ryż czerwony 1 łyżka
siemię lniane 1 łyżka
kasza jęczmienna 2 łyżki
kasza pęczak 3 łyżki
kukurydza w puszce 1 łyżka
szpinak mrożony 0,5 opakowania
cebula 0,5 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Porada

Jeżeli ktoś lubi, możemy dodać kilka plasterków suszonego pomidora.

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z kurczaka na parze ze szpinakiem i mieszanką kasz

Kasze wraz z ryżem i siemieniem lnianym gotujemy tradycyjnie jak w przepisie na opakowaniu kaszy. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy. Posypujemy paprykami, kroimy w kostkę. Gotujemy na parze do miękkości. Szpinak dusimy wraz z cebulką, doprawiamy. Kaszę wraz z ryżem mieszamy z odrobiną kukurydzy i nakładamy na talerz. Następnie dajemy szpinak i pierś z kurczaka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 28.02.2017 07:22
smacznie i zdrowo
Ania321 26.02.2017 17:54
pyszny obiadek :)
Krzysztof15 26.02.2017 17:43
bardzo smaczne
Futka 26.02.2017 15:32
Pysznie, zdrowo i pożywnie :)
wwwiolka 26.02.2017 15:27
Bardzo fajne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak