Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizza pieczarkami i wędliną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

mąka pszenna 2,5 szklanki
drożdże świeże 25 g
mleko 1 szklanka
jajko 1 szt
cukier 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta

nadzienie

pieczarki 200 g
kiełbasa śląska 200 g
żółty ser 250 g
ketchup pikantny 150 ml
sos pomidorowy 100 ml
olej do smażenia 50 ml
bazylia 1 łyżeczka
pomidory 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pizza pieczarkami i wędliną

Drożdże rozpuścić z ciepłym mlekiem i odrobiną cukru i zostawić aby podrosły .Dodać mąkę , sól ,jajko i wyrobić cisto . Pozostawić w ciepłym miejscu przykryte ścierką do wyrośnięcia . Cisto wyrośnięte rozwałkować i wyłożyć do foremki , Posmarować sosem pomidorowym i układać usmażone i ostudzone pieczarki , kiełbasę pokrojoną w plasterki , pomidory pokrojone w plastry .Posypać ziołami i startym serem . Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w 200 stopni . Po upieczeniu polać ketchupem ostrym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.02.2017 20:06
pyszna taka domowa
Aleksandra/Olcia 26.02.2017 09:44
domowa najlepsza
Łukasz15 25.02.2017 21:05
pyszna pizza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak