Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pomarańczowy na lepsze trawienie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcza duża
babka płesznik mielona 2 łyżki
miód płynny do smaku

Porada

*Albedo zawiera mnóstwo błonnika i witaminy A, B oraz substancje wspomagające wchłanianie i przyswajanie z cytrusów wit C. *Używam na zmianę nasion babki płesznik z łupiną babki jajowatej - oba składniki są świetnym wspomagaczem trawienia.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pomarańczowy na lepsze trawienie

Pomarańczę wyszorować, sparzyć i osuszyć - otrzeć niewielką ilość skórki.
Owoc obrać pozostawiając na nim możliwie dużo białego albedo. Pokroić na mniejsze kawałki i usunąć pestki, jeśli są. Przełożyć miąższ do blendera, dodać otartą skórkę i niewielką ilość płynnego miodu do smaku. Zmiksować na mus.
Dodać nasiona babki i ponownie krótko zmiksować.
Masę przelać do salaterki, nakryć folią spożywczą i wstawić do lodówki do czasu stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 24.02.2017 14:22
Lekko, smacznie i bez wyrzutów sumienia ;)
tobi1989 23.02.2017 12:06
Interesujący :)
Małgorzata92 23.02.2017 11:36
Wspaniałości :)
olkaaa 23.02.2017 10:48
brzmi ciekawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak