straki faszerowne ryzem

straki faszerowne ryzem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka zielona

    4 szt
  • ryż

    15 dag
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    5-6 szt
  • sól, pieprz

  • czosnek

    2 zabki
  • karkówka

    40 dag
  • żółty ser

    25 dag
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz gotujemy na sypko w lekko posolonej wodzie,odcedzamy i studzimy.Mieso drobno kroimy.Pieczarki tniemy w kosteczke.Obrana cebule oraz czosnek drobno siekamy i szklimy na masle.Do cebuli z czosnkiem dodajemy pieczarki smazymy razem az odparuje cały płyn.Dokładamy karkówke i dusimy około 25 minut az mieso bedzie miekkie.Papryki rozcinamy wzdłuż usówamy srodki z pestkami straki płuczemy i osuszamy.Karkówke zpieczarkami łaczymy z ryzem,przyprwaiamy sola pieprzem oraz suszonym tymiankiem i oregano.Straki papryki napełniamy przygotowanym nadzieniem.Wierzchy posypujemy grubo startym serem.Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego w tem.180 st.Pieczemy 35-40 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat