klopsy z pieczona papryka

klopsy z pieczona papryka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kolorowe papryki

    4 szt
  • mięso mielone drobiowe

    50 dag
  • jajko

    1 szt
  • kajzerka

    1 szt
  • pół cebuli

  • czosnek

    2 zabki
  • sól, pieprz

  • gałazka tymianku rozmarynu i natki

  • ew.gałka muszkatałowa

  • oliwa

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryke myjemy wycieramy do sucha,nastepnie straki smarujemy oliwa.Układamy na przykrytej papierem blaszce i wsawiamy do piekarnika rozgrzanego w tem. 180 st.Pieczemy az na skórce pojawia sie ciemne plamki.(około 40 minut).Wtym czsie namaczamy kajzerke odciskamy.Obrana cebule kroimy w kosteczke,czosnek przeciskamy przez praske.Mieso mielone przekładamy do miseczki dodajemy bułke cebule oraz czosnek.Przyprawiamy do smaku sola pieprzem.Jesli lubimy dodajemy szczypte startej gałki muszkatołowej.Z masy miesnej forujemy kulki.W garnku zagotowujemy posolona wode,a jeszcze lepiej lekki bulion warzywny.Na wrzatek wkładamy klopsy.Gotujemy około15-20 minut.Gotowe wyjmujemy łyzka,układamy na talerzu.Obkładamy pieczonymi paprykami.Posypujemy posiekanymi ziołami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat