Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś w sosie winogronowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1/2 kg
winogrona 30 dag
bulion warzywny 1 szklanka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
ocet 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
cebula 1 sztuka
śmietana 12% 1/3 szklanki
mąka 1 łyżka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w sosie winogronowym

Pierś kroimy na średnie kawałki i smażmy na maśle 15 min następnie dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i dusimy kolejne 15 min, podlewamy bulionem oraz dodajemy przyprawy i ocet. Wlewamy śmietanę i dodajemy pokrojone na połówki winogrona. Dusimy wszystko 15 min i zagęszczamy mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak