Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki leśne w zalewie octowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

składniki

grzyby leśne 1 kg
woda 1 litr
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
cebula 1 szt mała

zaprawa

woda 2 szklanki
ocet 1/2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżki
cukier 1 łyżka
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5-8 ziarenek

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki leśne w zalewie octowej

Grzyby obrać, opłukać i zagotować. Odlać wodę, zagotować ponownie z dodatkiem cebuli i szczypty soli. W osobnym naczyniu zagotować zaprawę. Do gotującej się zaprawy dodać grzyby z cebulą, jeszcze chwilkę gotować, następnie przekładać do słoiczków. Pasteryzować około 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak