Tatar ze śledzia

Tatar ze śledzia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • matiasy

    1/2 kg
  • ogórek kiszony

    15 dag
  • grzybki marynowane

    15 dag
  • cebula

    2 szt
  • olej

    2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tatar ze śledzia
Matiasy zalewamy czystą wodą aby pozbyć się soli, ja zazwyczaj kupuję takie w wiaderku które nie sa mocno słone, dlatego raz wystarczy nie trzeba wymieniać wody. Kiedy będą już odpowiednie wyciągamy je i osuszamy.
Krok 2 - Tatar ze śledzia
Cebulę obieramy z łupin, kiszone ogórki obieramy ze skórki. razem z grzybami i rybami kroimy w równej wielkości kosteczkę.
Krok 3 - Tatar ze śledzia
Pokrojone składniki przekładamy do miski i mieszamy razem z olejem i pieprzem do smaku. Porcjujemy na talerzykach.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

12.01.2017 22:42
super polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat