Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar ze śledzia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

matiasy 1/2 kg
ogórek kiszony 15 dag
grzybki marynowane 15 dag
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar ze śledzia

Kroki postępowania

1
Matiasy zalewamy czystą wodą aby pozbyć się soli, ja zazwyczaj kupuję takie w wiaderku które nie sa mocno słone, dlatego raz wystarczy nie trzeba wymieniać wody. Kiedy będą już odpowiednie wyciągamy je i osuszamy.
Krok 1 - Tatar ze śledzia foto
2
Cebulę obieramy z łupin, kiszone ogórki obieramy ze skórki. razem z grzybami i rybami kroimy w równej wielkości kosteczkę.
Krok 2 - Tatar ze śledzia foto
3
Pokrojone składniki przekładamy do miski i mieszamy razem z olejem i pieprzem do smaku. Porcjujemy na talerzykach.
Krok 3 - Tatar ze śledzia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.01.2017 22:42
super polecam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak