Przepis i sposób przygotowania na: Pastitsio - grecka zapiekanka
Kroki postępowania
W tym czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie.
Na koniec posypujemy pokruszoną fetą i zapiekamy w piekarniku 40-45 minut w temperaturze 170 stopni.
mięso mielone wołowe | 500 g |
wino czerwone wytrawne | 100 ml |
pomidory krojone z puszki | 1 puszka |
oregano | |
bazylia | |
sól i pieprz | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
mleko | 500 ml |
mąka | 3 łyżki |
masło | 3 łyżki |
ser feta | 1 opakowanie |
olej do smażenia | |
makaron penne | 300 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: