Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety wołowe pieczone

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 20 dag
mięso mielone wołowe 3/4 kg
cebula czerwona 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
marchewka 3 sztuki
szczypiorek 2 łyżki
pieprz 2 szczypty
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety wołowe pieczone

Mięso wyrabiamy bardzo dokładnie, dodajemy startą na tarce cebulę, marchewkę oraz przeciśnięty czosnek. Dodajemy szczypior, solimy do smaku i pieprzymy. Mokrymi dłońmi formujemy podłużna kotlety i układamy na dużej blasze do pieczenia. Pieczemy przez 20 minut w temp. 180 stopni. Następnie przewracamy kotlety na drugą stronę i pieczemy 30 minut. Kotlety można zamiast pieczenia grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak