Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka marchwiowo – ogórkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 50 dag
ogórki kiszone 30 dag
czosnek 2 ząbki
sok malinowy 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 1 lyżka
sól
Pieprz kolorowy Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka marchwiowo – ogórkowa

Marchewkę obrać, opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej i drobnych oczkach. Ogórki kiszone opłukać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Następnie polać sokiem z cytryny, sokiem malinowym, oliwą.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą i odrobina pieprzu i wymieszać z surówka, odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak