Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa meksykańska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
pomidory krojone z puszki 1 puszka
marchew 1 sztuka
por 1 sztuka
czosnek 3 sztuki
przecier pomidorowy 1 łyżka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
ogórek kiszony 2 sztuki
chili Prymat szczypta
Chili pieprz cayenne mielone Prymat szczypta
sól i pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat szczypta

Porada

Posypujemy obficie żółtym serem i możemy podać z bagietką :)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa meksykańska

Marchewkę obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach.
Por kroimy na cieniutkie plastry.
Do dużego garnka wrzucamy mięso wraz z marchewką i porem, wlewamy łyżkę oleju i dusimy na małym ogniu.
Następnie po ok. 15 minutach wlewamy pomidory z puszki, dusimy ok. 5 minut, dodajemy fasolę z puszki, czosnek przeciśnięty przez praskę, pokrojone w kostkę ogórki kiszone oraz wszystkie przyprawy.
Gotujemy jeszcze 15 minut do miękkości wszystkich składników.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 06.11.2016 14:11
na pewno pysznie smakuje
Ela15 06.11.2016 12:09
pyszna zupka
Ewelina1991 06.11.2016 11:37
smaczna zupka
Bernadeta1 06.11.2016 11:29
lubię pikantne potrawy i zupka na pewno by mi smakowała
Madzai 06.11.2016 11:29
Wspaniała zupa mmm :)
w mojej kuchni 06.11.2016 00:23
Dobra smakowo zupa
Stenka 05.11.2016 23:29
smaczna zupa
Beatris 05.11.2016 20:00
Zjadłabym chętnie taką zupkę:)
Łukasz15 05.11.2016 19:51
Musi być smaczna
MonikaW 05.11.2016 19:31
z serem super pomysł
Natalija 05.11.2016 17:14
lubię takie rozgrzewające zupy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak