Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z pieczarkami i mozzarellą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
pieczarki 2 sztuki
sól i pieprz
mozarella 2 łyżki startej
woda gazowana 2 łyżki
cebula biała 2 plastry
szczypiorek usiekany 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z pieczarkami i mozzarellą

Pieczarki kroimy w plasterki, przesmażamy na maśle, jak puszczą sok dodajemy cebulę i lekko solimy i pieprzymy. Podsmażamy aż sos się zredukuje.
Jajka energicznie roztrzepujemy, dodajemy wodę, sól oraz pieprz i energicznie mieszamy. Na zimną patelnię umożliwiającą smażenie beztłuszczowe (na zwykłą dajemy troszkę masła lub oleju i delikatnie rozgrzewamy) wylewamy masę jajeczną i włączamy grzanie. Surowy omlet posypujemy szczypiorkiem.
W momencie gdy omlet nieco się zetnie układamy na nim pieczarki oraz ser - smażymy aż ser się rozpuści a omlet będzie odpowiadał nam konsystencją. Podajemy np. z kleksami ketchupu.
Rada: od czasu do czasu ruszajmy omlet aby nam nie przywarł za bardzo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 28.10.2016 12:03
pysznie wygląda
cukiereczek 27.10.2016 18:35
taki omlet to i ja chętnie zjem
bertpvd 27.10.2016 17:51
pyszny omlet
Agnieszka-87-25 27.10.2016 16:25
lubię takie omlety
Krystyna32 27.10.2016 16:19
smaczny omlet
Motorek 27.10.2016 15:47
wygląda pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak