Śniadanie: Jajecznica z łososiem, szpinakiem i pomidorem (bezglutenowa)

Śniadanie: Jajecznica z łososiem, szpinakiem i pomidorem (bezglutenowa)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta Hashimoto | Dzień 1 | Śniadanie

Przepis na jajecznicę z łososiem, szpinakiem i pomidorem (bezglutenową).

Jajecznica to smaczne i szybkie danie, które potrafi przyrządzić chyba każdy dorosły. Z dodatkiem warzyw dostarczy niezbędnych składników odżywczych i zapewni sytość w pierwszej części dnia, która zazwyczaj wymaga od nas dużej aktywności.

 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3 szt. (ok. 189 g)
  • łosoś wędzony na zimno

    1 płat (ok. 30 g)
  • szpinak świeży

    14 g (ok. 1/2 szklanki)
  • pomidor

    1 szt. (ok. 160 g)
  • olej rzepakowy rafinowany

    7 ml (1 łyżka)
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 g (1 szczypta)
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 g (1 szczypta)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Śniadanie: Jajecznica z łososiem, szpinakiem i pomidorem (bezglutenowa)

1. Jajka wbij do miseczki i roztrzep widelcem. Dopraw solą i pieprzem.

2. Do jajek wrzuć rozdrobnionego łososia i pokrojone pomidory.

3. Na patelni rozgrzej tłuszcz, dodaj szpinak i podsmaż chwilę.

4. Następnie wlej jajka z dodatkami i smaż do uzyskania pożądanej konsystencji.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat