Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa do lecza w słoikach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 sztuk
papryka czerwona 1 kg
cukinia 2 sztuki
pomidory 1 kg
olej 5 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa do lecza w słoikach

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, siekamy i przekładamy do większego garnka (na dno wlewamy oliwę).
Krok 1 - Warzywa do lecza w słoikach  foto
2
Papryki myjemy, usuwamy z nich gniazdo nasienne i kroimy na kawałki.
Krok 2 - Warzywa do lecza w słoikach  foto
3
Cukinię obieramy i kroimy w większą kostkę (jeżeli cukinia ma duże nasiona to usuwamy miąższ). Warzywa podsmażamy ok. 5 minut.
Krok 3 - Warzywa do lecza w słoikach  foto
4
Pomidory sparzamy, obieramy i kroimy na kawałki, dodajemy do warzyw w garnku. Mieszamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy ok. 20 minut.
Krok 4 - Warzywa do lecza w słoikach  foto
5
Następnie warzywa przekładamy do słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy ok. 15 minut.
Krok 5 - Warzywa do lecza w słoikach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 02.09.2016 19:51
Bardzo dobre, również robię takie ;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak