Ogórki małosolne banditki

Ogórki małosolne banditki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki świeże

    2-3 kilogram
  • woda

    1,5 litr
  • czosnek

    1 ząbek
  • liście wiśni

    2 szt
  • liść porzeczki

    1 szt
  • chrzan korzeń

    1 szt
  • sól

    2-3 łyżki
  • pieprz czarny ziarnisty

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obcinamy w ogórkach końcówki
i moczymy w wodzie minimum 2-3 godziny. Dzięki zamaczaniu ogóreczki wychodzą chrupiące. Czosnek obrać, liście umyć. Włożyć do słoja ogórki i poprzekładać liśćmi i przyprawami, potem wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą z solą. Odstawić w zimne miejsce i przykryć pokrywką lub talerzem, podawać jako przystawkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anemon

18.10.2011 08:38
Muszę kiedyś wypróbować z liśćmi porzeczki.

gośka

18.01.2011 08:05
uwielbiam ogórki

Margo1

25.08.2010 19:23
teraz tak, są na topie

Kate131

25.08.2010 12:31
ogórki na topie:)

peggysue

25.08.2010 12:21
proste apetyczne danie ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat