Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pesto z bazylii

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bazylia świeża
orzechy laskowe
orzechy nerkowca
ser żółty
ząbki czosnku 2 sztuki
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Pesto po nałożeniu do słoiczka należy zalać od góry oliwą.

Przepis i sposób przygotowania na: Pesto z bazylii

Wykonanie pesto jest banalnie proste. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki w blenderze.

Do blendera wkładam listki bazylii, obrane ząbki czosnku, ser pokrojony na mniejsze kawałki bądź starty, orzechy laskowe i nerkowca, które wcześniej trochę pokruszyłam.

Oczywiście można dodać inne a nawet i orzechy można zastąpić pestkami dyni bądź ziarnami słonecznika. Następnie dolałam oliwę, dodałam soli i pieprzu i wszystko razem zblendowałam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 22.07.2016 10:20
jaki fajny kolorek i dobre pesto domowe
RenataZ-et 22.07.2016 09:38
super jest takie pesto
Habibi 22.07.2016 08:12
ja lubię pesto z tostami :)
smerfetka79 21.07.2016 23:57
idealne do makaronu
norweska20 21.07.2016 23:09
bardzoo lubię
gosia1988 21.07.2016 22:25
Fajny przepis
Madzai 21.07.2016 21:04
Mniam super!
Beatris 21.07.2016 20:09
Domowe najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak