Gulasz z papryką i pieczarkami

Gulasz z papryką i pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    80 dag
  • masło

    2 łyżki
  • cebula

    3 sztuki
  • pieczarki

    250 gram
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • bulion

    1,5 szklanki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • kminek do smaku

  • słodka papryka do smaku

  • majeranek do smaku

  • wino czerwone

    1 szklanka
  • papryka czerwona

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę,doprawić solą,pieprzem i papryką,zrumienić na rozgrzanym maśle.Cebulę i czosnek obrać,posiekać,dodać do mięsa.Pieczarki oczyścić,sparzyć i pokroić w plasterki.Papryki oczyścić,pokroić w kostkę.Warzywa wymieszać z koncentratem,dodać do karkówki,podlać winem i bulionem,dodać kminek i majeranek.Dusić ok.90 minut na wolnym ogniu,często mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elzbietar64

25.04.2012 23:43
bardzo mi się spodobał

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat