żurek z kiełkami

żurek z kiełkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt.
  • czosnek

    2 zabki
  • biała kiełbasa

    20 dkg.
  • przyprawa do żurku

    2 łyżki
  • żurek

    1 but.
  • kiełki sojowe

    2 łyzki
  • sól

    do smaku
  • pieprz biały Prymat

    do smaku
  • włoszczyzna

    1 (krojona w paski)
  • jaja na twardo

    6 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Włoszczyznę ugotuj z przyprawami. Wywar przecedź. Cebulę posiekaj i usmaż z pokrojona w kostkę kiełbasą. Dodaj do wywaru, pogotuj chwilkę i wlej butelkę żurku.
Dodaj przyprawę i dodaj czosnek. Jajka obierz i pokrój. Żurek podawaj z jajkami i posyp świeżymi kiełkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Mati13

28.06.2011 16:42
smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat